Saker du kan göra

Folkrace

Folkrace är en av våra populäraste upplevelser på Sundsta Säteri nära Stockholm i Norrtälje.
 
Här kan du/ni uppleva fartens tjusning i en folkracebil och få en rejäl adrenalinkick!
 
Utmana kollegor och vänner på en riktig folkracetävling – perfekt aktivitet/upplevelse för kompisgäng och svensexor/möhippor.
 
Folkrace är tillgänglig året runt och minimiålder är 16 år med målsmans tillstånd.
 
Körvana krävs då detta är en biltävling. Folkracebilarna vi kör med är ombyggda Volvo 240 utrustade med störtbåge, rallystol och fyrpunktsbälte.
 
Folkracebanan är 1250m lång varav 600m asfalt med en toppfart över 100 km/timmen.
 
Priserna varierar mellan 850 kr – 3990 beroende på vad ni vill boka.
 
För frågor och bokningar når ni oss vi mejl: info@sundsta.se och telefon: 0175 605 54
 
—————————————————————————————————————————————-

 Jägarexamen

Jägarexamen på 3 dagar 50 minuter från Stockholm, Arlanda och Uppsala!

Välkommen att ta din jägarexamen i intensivkursformat på Sundsta Säteri!
 
Under tre långa och intensiva dagar från tidig morgon till sen kväll så lär vi ut teori, säker vapenhantering och skytte samt genomför samtliga prov. Därtill så talar vi om kötthantering och tillagning, oftast visar vi dig även praktiskt hur man tar ur samt flår ett vilt.
 
Vi kikar på biotoper, vildsvin och hjortar under kursen eftersom miljön här minst sagt är jaktlig. Vi äter gott och härproducerat viltkött och skrattar mycket under våra kurser. Sundsta andan är avslappnad men professionell.
 
Vi har mer än 25 års erfarenhet av Jägarexamensutbildning och är en av Sveriges största arrangörer av intensivkurser och våra lärare har mycket lång erfarenhet från att hålla dessa kurser.
 
En stor andel av våra deltagare kommer på rekommendation från tidigare elever, ett förtroende vi är mycket stolta över.
 
I priset ingår allt du behöver för att ta din examen, helpension, lån av vapen, ammunition och ett teorimaterial. Det enda som tillkommer är de officiella provavgifterna, från 1050 kr.
 
Vi erbjuder också möjligheten att genomföra utbildningen på engelska. Har du dyslexi eller andra språksvårigheter kan du genomföra teoridelen muntligt.
 
Efter kursen så har vi regelbundna träningsskytten mot lerduvor med instruktion samt en Facebookgrupp för våra fd elever där man kan ställa frågor om allt från jakt och vapen till recept eller bara diskutera olika ämnen.
 
Vill du sedan fortsätta att lära dig mer om jakt, (jägarexamen är trots allt bara ett första steg), så kopplar vi vår jakt allt mer mot utbildning. Vi har klubbar för nya jägare, arrangerar nybörjarjakter, stycknings och viltmatlagningskurser med mera.
 
Jägarexamen program
Jägarexamensutbildningen på Sundsta Säteri startar kl. 08:00 dag 1 med presentation och genomgång. (Men den börjar egentligen hemma hos dig långt tidigare med teoristudier på kammaren.
 
Vi kan inte nog understryka vikten av att köpa någon av böckerna och studera denna samt vårt teorimaterial innan kursen.)
 
Under kommande intensiva dagar varvar våra kunniga lärare och instruktörer praktisk övning på skjutbanan med teorilektioner för att ge dig möjlighet att klara samtliga prov samt för att förbereda dig för ditt kommande jägarliv.
 
Vid helpension bor du i trivsamma stugor, dubbel eller flerbäddsrum. Lakan och handduk ingår. Måltiderna består av vilt från Sundsta skogen i olika former tillsammans med ”Härodlade” produkter.
 
Kursen avslutas ca 15:00 dag 3 då vår förhoppning är att du har ett komplett jägarexamensbevis i din hand!
 
Jägarexamen Litteratur:
”Din väg till Jägarexamen” ( Jägarnas Riksförbund ) Denna går att hitta på www.adlibris.se eller www.bokia.se
”Jägarskolan” ( Svenska Jägareförbundet ) finns hos www.jagareforbundet.se , välsorterade bokhandlare eller jaktbutiker.”Jägarskolan” finns även som ljudbok.
Du måste köpa eller ha tillgång till någon av dessa böcker och plugga ordentligt innan kursen. Desto bättre påläst du är, desto mer kommer du att lära dig under kursen. Boken kommer dessutom fungera som uppslagsbok i många år efter examen.
 
Kostnad: 9399 kr + provavgifter och litteratur.
 
För frågor och bokning når ni oss via mejl: jakt@sundsta.se och telefon: 0175-605 54 
 
—————————————————————————————————————————————-

 Skytte på Sundsta!

Skytte på Sundsta Säteri 50 minuter från Stockholm!

Upplev känslan av att i rörelse träffa en lerduva. Fånga upp den i luften – svinga igenom med hagelbössan  och tryck av!

Lerduvor från höger och vänster – höga ( upp till 35 meter) – frångående. Det finns vapen för höger och vänsterskyttar – kolvar som går att ställa om så att dem passar Dig till ditt skytte! (Hörselskydd finns att låna)

Skyttet på Sundsta nära Stockholm är en utomhusaktivitet som passar för både jägare – företag – svensexor – möhippor – tjejer – killar – damer och herrar!

Priserna varierar mellan 650 kr – 1750 kr beroende på vad ni vill boka.

För frågor och bokningar når ni oss via mejl: info@sundsta.se och telefon: 0175-605 54

—————————————————————————————————————————————-

Jaktmöjligheter på Sundsta Säteri för företag och privatgrupper

Sundsta Säteri med närhet till Stockholm, Arlanda och Uppsala ordnar sedan början av 80-talet jaktarrangemang för enskilda och grupper.  

Vi har ett varierat jaktutbud av både fågeljakt och klövviltsjakt med upplägg för både den nyblivne och erfarne jägaren.

Vi jagar på Sundstas egna jaktmarker som bl.a. har 6 olika viltvatten och ett klövviltshägn på ca 200ha. Är du nybliven jägare eller saknar erfarenhet av jakt kan alltid uppsiktsjakt ordnas.

Har du inte eget vapen finns både hagel och kulvapen att tillgå. Vi håller med hundar och hundförare för alla våra jaktupplägg.

För frågor och bokningar når ni oss via mejl: info@sundsta.se och telefon: 0175-605 54

—————————————————————————————————————————————-

Paintball på Sundsta Säteri 50 min från Stockholm

Paintball i Roslagens skogar är med sin närhet till både Stockholm, Uppsala och Norrtälje en upplevelse vi kan rekommendera för både företag och privata sällskap.

Svensexa, möhippa, kickoff eller en spontan aktivitet med vännerna – här finns möjlighet till ett spännande paintballevenemang för alla!

Sätt färg på vardagen – kom och spela hos oss!

Priserna varierar från 350 kr och uppåt beroende på vad som önskas bokas.

För frågor och bokningar når ni oss via mejl: info@sundsta.se och telefon: 0175-605 54

 

—————————————————————————————————————————————-
 

Golf

Strax utanför Norrtälje, bara 45 min från Stockholm & Uppsala i genuin Roslagsnatur vid sjön Lommaren ligger Sundsta Golf som erbjuder en fantastisk golfupplevelse på såväl 18-håls som 9-hålsbanan.
I anslutning finns både stugor och restaurang, vilka bjuder in till golfpaket och konferenser med boende och härproducerade måltider.

Om Banorna

18-hålsbanan i den fina Roslagsnaturen är en öppen och förlåtande ”naturbana”, d v s man har utnyttjat de naturliga förutsättningarna vid bandragning, hål-layout och hinderutformning.
Flera fina stengärsgårdar, vattenhinder där en rik flora av fågel vistas och du kan även ha turen att se Sundsta:s uttrar njuta av solen när Ni spelar er golfrunda. Du hittar här ett spännande par 6 hål vilket mäter hela 625 meter!
Banans par är 72 och tee-avstånden i det nyligen införda Hektometer-systemet: Tee 61 är 6 059 meter, tee 55 är 5 502 meter och tee 47 är 4 735 meter.

På Sundsta kan man även spela vintergolf på den åretrunt-öppna 9-hålsbanan med fullängdshål. Banans par är 32 och mäter 1 878 meter från såväl gul som röd tee.
Banorna invigdes 2003 och ritades av Sundsta:s Lasse Baalack. Totalt är det ett femtontal golfbanor som Lars varit med och byggt, bl.a. Ullna, Lindö och Österåker.

Självklart finns här även möjligheter att träna alla golfslag på rangen, putting green och i shopen finns det du behöver under rundan. Golfbilar och vagnar finns att hyra.
GolfStar
Som medlem i GolfStar-ansluten golfklubb får du tillgång till spel på totalt sexton 18-hålsbanor och fem 9-hålsbanor i Stockholmsområdet. Se http://www.golfstar.se/vara-banor/
GolfStars erbjuder en hel del olika medlemsformer för golfarna.
Läs mer om aktuella erbjudanden på http://www.golfstar.se/bli-medlem/
GolfStars reportage om Sundsta finner du http://www.golfstar.se/nyheter/mer-an-golf-pa-sundsta-gk/
För frågor och bokningar når ni oss via mejl: sundsta@golfstar.se och telefon: 0770- 22 00 45
—————————————————————————————————————————————-

 Boka din konferens & Kreativa möten på Sundsta!

Sundsta Säteri ligger utanför Norrtälje och öppnar för konferensmöjligheter bara 45 minuter från Stockholm, Arlanda och Uppsala.

Vi som arbetar på Sundsta har många års erfarenhet av stora och små konferenser. Vi vet hur viktigt det är med personligt engagemang.

Vår duktiga personal finns där hela vägen från bokning till utcheckning och ser till att allt går smidigt och är till belåtenhet.

Lokaler och mötesrum fullt utrustade för konferens

På Sundsta finns ett antal olika konferenslokaler. Alla konferenslokaler är utrustade med projektor och Wi-Fi internetuppkoppling.

I vår största konferenslokal finns det plats för 60-70 personer i biosittning och i huvudbyggnaden finns det 2 lokaler för upp till 20 personer i vardera.

Här har företaget också möjlighet att hyra hela Sundsta men också den pittoreska och charmiga magasinet för event & fest.

Vilken typ av konferens söker ni?

Vi har förmånliga konferenserbjudanden under vissa delar av året, både på våra konferenspaket och på dagkonferens.

Ring gärna och prata med oss på bokningen om vilken typ av konferens ni söker. Vi hjälper till att ordna den perfekta konferensen för just ert företag, helt anpassat efter era önskemål och transportbehov.

Välj mellan aktiv eller klassisk konferens i genuin Roslagsmiljö – skapa en upplevelse! Kombinera konferensen med en eller flera aktiviteter som t.ex: Golf, paintball, skytte och/eller folkrace.

Restaurangen med café ”En liten smula på landet” erbjuder vällagad och innovativ mat med viltinslag från Säteriet och många ”här-odlade” ingredienser gör matupplevelsen total.

Här tillverkar man även egna utsökta praliner och nybakade bullar/kakor och med allt annat gott så är det svårt att slita sig från cafét.

– Det är Sundsta Säteris restaurangrörelse med Therese Baalack ”En liten smula” som i flera år har kreerat och levererat tårtorna till Nobelbankettens efterfest! – White Guide rekommenderar café ”En liten smula på landet”.

Vi skräddarsyr konferensen utifrån era önskemål och transportbehov! / Välkomna!

 

—————————————————————————————————————————————-

Boende på Sundsta

 
I direkt anslutning till restaurangen samt receptionen ligger våran pittoreska & lantligt sköna stugby. Till denna hör 7 mysiga och harmoniskt inredda stugor med sovrum, badrum och liten mysig altan.
 
Hur många sovplatser det finns varierar mellan olika stugor. Gemensamma nämnaren för dem alla är att de erbjuder god standard och hög mysfaktor!
 
Sundsta Säteri erbjuder boende till alla som önskar och kombineras utmärkt tillsammans med våra aktiviteter så som golf, paintball, skytte, jägarexamen, jakt och folkrace.
 
Speciella arrangemang för bröllop och nymanglade lakan till alla.
 
Även vedeldad bastu finns att boka för en avslappnad kväll i gott sällskap. Denna ligger enbart inom 500 meter från restaurangen.
 
Våra övriga hus består av rustika Smedjan med sina 7 sängar , karismatiska Jägarvillan med plats för 6 personer samt trivsamma Lyan med två sovplatser.
 
Pris per person och natt är 550 kr. Fördelsaktiga priser vid paketbokning i samband med någon av våra aktiviteter.
 
För bokning nås vi via telefon på nummer: 0175-600 63 eller via mejl: restaurang@sundsta.se
 
Varmt välkomna!