Smulans Spenatsoppa

Smulans spenatsoppa

En klassiker som piffats till lite!

6-8 portioner

Ingredienser

1 gul lök

1 potatis

2 msk smör

1,25 l vatten

2 msk koncentrerad grönsaksbuljong

1 krm fänkålsfrön

200 g Philadelphia färskost

200 g fryst spenat

200 g färsk spenat

finrivet skal av 1 apelsin

vitvinsvinäger

4 ägg

salt och peppar

Gör såhär

Fräs lök och potatis i smör i några minuter utan att det tar färg. häll på vatten och lägg i buljongtärning och fänkålsfrön. Låt koka tills lök och potatis är mjuk. Lägg i den frysta spenaten och låt tina. Lägg sedan i Philadelphia färskost, den färska spenaten samt apelsinskalet och mixa allt till slät soppa. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera med kokta ägghalvor och ett leende!