Choklad- och valnötstårta

Choklad- och valnötstårta

Ingredienser

8 bitar

Chokladbotten

4 ägg

1 1/2 dl strösocker

75 g mörk choklad

1 msk kakao

2 msk smällt smör

3 dl hackade valnötter

finrivet skal av 1 apelsin

Glasyr

75 g mörk choklad

125 g smör

3 dl florsocker

2 msk mjölk

Garnering

Färska bär, t ex blåbär och björnbär

 

Gör såhär:

Chokladbotten: Vispa ägg och socker lätt och luftigt ca 20 minuter. smält chokladen över vattenbad eller i mikron på låg effekt. vänd ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad kakform, cirka 20 cm i diameter, och grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader cirka 25 minuter. Låt svalna.

Glasyr: Smält chokladen tillsammans med smöret på låg värme. Blanda med övriga ingredienser i en skål och vispa tills smeten är ljus och luftig.

Dela kakan i två bottnar. Bred på ett lager glasyr på ena bottnen och lägg på den andra. Stryk resterande glasyr över kakan och dekorera med vackra bär.