Om oss

Samlade här på Sundsta finns allt som vi står för och tillverkar!

Konditori En Liten Smula, Restaurang Mynta & Meliss, Roslagsprodukter och Gårdsbutiken Smakfullt är alla samlade under samma tak.

Smulans historia

Sundsta Säteri AB/ En Liten Smula på landet

Resumé

En Liten Smula är från början ett konditori i Norrtälje som öppnade i februari 2001.
Under de år som ”Smulan” varit öppet så har mycket hänt. Vi blev utsedda till Årets Konditori 2004 av Stiftelsen Sveriges bästa bord och Konditori med guldkant 2003-2009!
Den främsta utmärkelse ett konditori kan få i Sverige, och det efter mindre än 3 år!

En Liten Smula grundades av Therese Baalack med en bild i huvudet av hur hon vill att ett konditori skall kännas, upplevas och smaka – för att hon själv skall vilja vara gäst där.
Alla produkter tillverkas på ”Smulan”, allt från småkakor, bröd och maränger till bröllopstårtor. Vi väljer råvaror med stor omsorg och bakar allting med kärlek och omtanke.
En Liten Smula har det senaste åren varit flitigt omskrivet i dags- såväl som lokal- och fackpress.
Under våren 2005 kom En Liten Smulas första kokbok, Njut en liten smula och i juni 2007 kom den andra, Tillfällen att njuta en liten smula, och så en bok tillsammans med Kraft Food och i mars 2010 Tårtor och bakelser…..och flera är på gång…

På En Liten Smula så strävar vi efter att ge Er en upplevelse både med ögon, doft och smak, känsla och omtanke. Vi vill vara Erat val då Ni vill att man ska få det lilla extra oavsett om det är till eftermiddagsfika, en stor fest eller en liten middag
Vi blev 2007 utsedda till Årets Teställe av svenska terådet.

Vår temeny innehåller ett stort urval av svarta, gröna röda vita och örtte. Där vi blandar ett antal av dessa själva för att få fram smaker som passar med våra bakverk
Ekologiska teer, Espressokaffe och choklader finns..
Therese tilldelades även Norrtelje Nyckel 2008 av Norrtälje Kommun.

En Liten Smula hade äran att tillverka, leverera & servera tårtan vid Nobel Night Cap 2010,2011 l 2013, 2014.

I November 2009 så tog vi ett nytt steg i smulans historia då vi öppnade restaurangen En Liten Smula på landet på Sundsta Säteri.
Med ett brinnande intresse för mat och dryck i kombination med en vacker och härlig miljö finner man oss nu på Sundsta Säteri. Vi jobbar med när och lokalproducerat så långt som det är möjligt, lagar och bakar allting själva från grunden och älskar det vi gör! Vi Önskar nu utveckla våra idéer om att skapa ett starkt utflyktsmål och där vi gör detta till ett ställe som är välkomnande och tillgängligt för många människor vid många tillfällen och ett ställe som man vill återkomma till!

Press

Vi är mycket glada för den uppmärksamhet vi fått i pressen och välkomnar nya reportage. Therese har som regel alltid något nytt på gång och Smulan varierar sitt utbud efter säsong och uppslag saknas sällan. Givetvis ställer Therese mer än gärna upp för intervjuer

Jobba hos oss.

Vi ställer mycket höga krav på personer som vill arbeta hos oss. Det gäller såväl personer som söker anställning som de som söker praktikplatser i olika former. För att passa in och få arbeta på Smulan gäller positiv attityd, pålitlighet, engagemang, vilja att lära och rätt individuella förutsättningar. Pålitlighet, attityd och arbetsvilja är de absolut viktigaste egenskaperna vi tittar efter.

Våra gäster är det viktigaste vi har och dem chansar vi inte med.

Praktikplatser har vi inga för närvarande men det går alltid bra att skicka in en intresseanmälan via mail.

info@enlitensmula.se

Kontaktperson är Therese Baalack.

Journalistiska frågor och intervjuer kring böckerna samt frågor kring bröllopstårtor, större beställningar och annat gällande En Liten Smulas dagliga verksamhet ställs främst till Therese Baalack via therese@enlitensmula.se eller

0175-600 63

Beträffande annonsering och annan marknadsföring: vår policy är att inte annonsera

IMG_3793IMG_3777IMG_3889IMG_3792IMG_3747