Gårdsbutiken


roslagsprodukter_jpg

Gårdsbutiken Smakfullt på Sundsta Säteri

Smakfullt, Sundsta Säteri & En Liten Smula´s skafferi & gårdsbutik

Ligger i direkt närhet till restaurangen En Liten Smula på landet på Sundsta, Viltkött, Roslagprodukter, hantverk & massa godsaker!

Supernära!
” Hyper Local Soursing” som fenomenet kallas i trendsammanhang gällande
”hyper- lokalt” producerad mat & grönsaker!
Vi på Sundsta Säteri & En Liten Smula är glada och stolta över att vara så nära naturen och alla råvaror som vi är. Att plocka egna äpplen till egen pressad must, äppelmos, kakor & marmelad. Att skörda så mycket egenodlade grönsaker som det går! Broccoli, blomkål, majs, brysselkål… och nu sist nu är grönkålen som vi får njuta av långt in på vintern. Till detta lägger vi till solrosor och alla vilda blommor, skogens alla bär och svampar samt krukor med härliga örter och köksgrönt, alla fläderbuskar som pryder golfbanan och nyponbuskar som ger vackra blad till rosensocker & nypon till inläggningar & slånbär….
Sist med inte minst så har vi viltkött. Att i restaurangens direkta närhet ha skogens skafferi fyllt med Kronhjort, änder, vildsvin och fasaner. Till detta en och annan duva och rapphöna- allt detta inom synhåll från spisen där det tillagas, det är ”hyper- lokalt” producerad mat så långt man kan komma tycker vi. Att vi bakar allt själva- allt från småkakor till knäckebröd & bröllopstårtor, marmelader & praliner är för oss helt naturligt och vårt sätt att visa att vi vill vara så egenproducerande som vi kan. Vi väljer råvaror efter säsong, vin som har en tanke bakom tillverkningen, kaffet efter bönan & chokladen efter plantagen & teet från rätt buskar!

Så vill vi servera det till Dig! Som vi själva vill ha det!

 

Handla hos oss